FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Co to jest EEA4 w Wielkiej Brytanii Home Office?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

EEA4-pobyt stały (spoza EOG lub Szwajcarii nie-członkowie rodzin obywateli Szwajcarii lub EOG)

pobyt stały jest także dostępna dla użytkowników spoza EOG poprzez EEA4 aplikacji.

Kandydaci muszą mieć mieszkał w Wielkiej Brytanii nieprzerwanie przez okres 5 lat przed złożeniem wniosku. Wnioskodawcy muszą być zatrudnieni, na własny rachunek, studiujących lub samodzielne, że okres 5 lat. Żeby zakwalifikować się do ciągłej, wnioskodawcy nie powinny być nieobecni w Wielkiej Brytanii dłużej niż 6 miesięcy każdego lat. Jednak dłuższe nieobecności do obowiązkowej służby wojskowej nie będzie miało wpływu zamieszkania. Dodatkowo, brak jednego do 12 miesięcy z ważnych powodów, takich jak ciąża, poród, ciężkiej choroby, studiów, szkolenia zawodowego lub oddelegowania za granicą nie ma wpływu na miejsce zamieszkania.

Wymagane dokumenty muszą być oryginałami. Wszelkie dokumenty, które nie są w języku angielskim należy dołączyć wiarygodne tłumaczenie angielskiego.

    Wniosek powinien zawierać:
  • Ważne paszport lub dowód osobisty
  • Dwa identyczne zdjecia paszportowe siebie podając imię i nazwisko napisane na odwrocie każdego z nich. Jeśli członek rodziny jest zastosowanie z tobą, muszą one również dwa identyczne zdjęcia paszportowe
  • Dokumenty zatrudnienia; list (y) od pracodawcy (a) zaświadczenie o zatrudnieniu, P60 oraz ostatnie wynagrodzeniu.
  • Dokumenty na własny rachunek; księgowego list, Inland Revenue samo - formularze oceny, faktur / rachunków, zapłaty podatku i składek na ubezpieczenie, dzierżawę pomieszczeń i Construction Industry Scheme (CIS) karty
  • Dokumenty studiów; list (y) szkoły (s) / uczelni (s) / uczelni (y) potwierdzający szczegóły oczywiście (s) oraz dowód ubezpieczenia zdrowotnego i kompleksowe dowody funduszy np. wyciągi z konta lub podobne dokumenty potwierdzające
  • Dokumenty ekonomicznych samowystarczalności; wyciąg z konta bankowego lub podobnego dokumentu funduszy pokazano dostępne lub członka rodziny, lub dokument potwierdzający zatrudnienie członka rodziny oraz dowód ubezpieczenia zdrowotnego dla Ciebie i Twojej rodziny członków.
  • Dokumenty na emeryturę, dowody otrzymania renty
  • Dokumenty potwierdzające stały niedyspozycji; ten list lub zaświadczenia lekarskie potwierdzające, trwałej niezdolności, będąc uprzednio w zakresie zatrudnienia lub pracy na własny rachunek

Jeśli wniosek zostanie zaakceptowany, zostanie wydany dokument potwierdzający prawo stałego pobytu. Dokument jest ważny przez 10 lat.

EEA4 aplikacji


[08-02-2011]
Narzędzia:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.