FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Kanada: Jak uzyskać kartę stałego rezydenta?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

Karta stałego pobytu uprawnia cudzoziemca do pobytu w Kanadzie. Osoby, które mają znaczne osobiste i finansowe mogą kwalifikować się do stałego pobytu, jako inwestora lub przedsiębiorcy. Wnioskodawcy z rodziny mieszkającej w Kanadzie mogą kwalifikować się do sponsoringu pod nazwą Family klasy bez konieczności spełnienia wymogów finansowych. Inną opcją jest, jeśli wnioskodawca posiada umiejętności w zawodzie, który jest duże zapotrzebowanie jako robotnika wykwalifikowanego. Pracujący na własny rachunek może również kwalifikują się do stałego pobytu w niektórych przypadkach. Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku wizowego stałego rezydenta może być bardzo długi, zwłaszcza jeśli nie masz sponsora lub ofertę pracy w ręku.

Lista dokumentów dla Stała Wniosek o kartę rezydenta

  • Wniosek o wydanie karty stałego rezydenta
  • Formularz Identyfikacja zapasowy, z załączeniu zdjęcie
  • Kserokopia dokumentu tożsamości wtórnej
  • Dwa (2) Kolor Headshot Zdjęcia
  • Akt urodzenia lub świadectwo Przyjęcie (dla wnioskodawców poniżej 18 lat)
  • Kopia dowodu wpłaty opłat

Kwalifikowanie się o wizę, zgodnie z regułami klasy rodzinne

Jeśli masz uprawnione małżonka, partnera, rodzica (w tym rodzica adopcyjnego) lub inny członek rodziny i chce sponsorować swój wniosek o status stałego rezydenta, Twoje szanse przyjęcia do Kanady na pobyt stały jest o wiele większa. Obywateli i stałych Mieszkańcy mogą również sponsorować innych krewnych w kategorii klasy rodziny, jeśli nie mają one kwalifikowane utrzymaniu w małżonkom lub partnerom lub wcześniej sponsorowana wszystkie inne kwalifikujące utrzymaniu w małżonkom lub partnerom. Sponsor musi mieć co najmniej wiek 18 i wyraża zgodę na podanie do swojego wsparcia finansowego po przybyciu do Kanady, jeśli nie jesteś w stanie przewidzieć swoich potrzeb finansowych.

Dokumentami niezbędnymi do zastosowań Sponsoring rodzinne Visa

Dzieci na utrzymaniu

Kanadyjski obywatele mogą sponsorować swoich biologicznych i przybranych dzieci do stałego pobytu na mocy rozporządzeń klasy rodzinne. Twoje dziecko musi mieć mniej niż 22 lata i nie mogą mieć współmałżonka, common law partnera lub partnera małżeńskiego w momencie jego lub jej Aplikacja chyba że mąż lub zaangażował się w związek przed osiągnięciem wieku 22 i pozostał finansowo zależne. Jeśli twoje dziecko jest w wieku powyżej 22, on lub ona musi albo być wpisany jako student w pełnym wymiarze godzin lub nie mogą żyć niezależnie z powodu niepełnosprawności fizycznej lub umysłowej.

Rodzice i Grandparent Super Visa

Z dnia 5 listopada 2011 roku, Kanada umieścił 24-miesięczną przerwę na nowych wniosków o sponsoringu rodziców lub dziadków do stałego pobytu. Brak nowych wnioski będą przyjmowane do rozziew zostało zniesione.

Jeśli jesteś rodzicem lub dziadkiem z obywatelem kanadyjskim, możesz kwalifikować się do rodziców i dziadków Visa Super. To pozwala na pozostanie w Kanadzie przez okres do dwóch lat bez konieczności odnawiania statusu wizowego. Wizy wielokrotnego wjazdu, co oznacza, że ​​można zrobić krótkie wycieczki poza Kanadą i wrócić do Kanady bez konieczności ponownie.

Musisz złożyć podanie o wizę poza granicami Kanady, chociaż możliwe są wyjątki, jeśli przyjdzie do Kanady w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, a inaczej zakwalifikować się do super wizy. Musisz również przejść badania lekarskie i zakup kanadyjskiego ubezpieczenia medycznego.



[07-04-2012]
Narzędzia:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.