FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Stany Zjednoczone: Jak uzyskać wizę studencką?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

Zapisy dla studentów zagranicznych w USA jest obsługiwany przez studentów i programu wizyt Exchange ust SEVP), oddział Departamentu Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

Uczniowie w wieku od 14 do 79 lat muszą przejść rozmowę z wydziału konsularnego ambasady jako warunku otrzymania wizy. Wizy studenckie pozostają ważne dla całego programu studiów tak długo, jak pozostają studia w pełnym wymiarze godzin. Jesteś pozwolono na powrót do kraju na krótkie wizyty bez ponownego ubiegania się o wizę.

Zagraniczni studenci zapisani w programach studiów lub absolwent mogą pracować do 20 godzin tygodniowo na terenie kampusu podczas pierwszego roku studiów. Po Pierwszy rok, mogą ubiegać się pracować do 20 godzin tygodniowo od kampusu w stanie bezpośrednio związane z programu studiów w trakcie roku akademickiego. W pewnych okolicznościach (w szczególności odnoszące się do studentów), można również zezwolić do pracy w pełnym wymiarze godzin w miesiącach letnich.

F1 Visa

Studenci, którzy posiadają wizę F-1 i którzy zapiszą się w publicznym gimnazjum są ograniczone do maksymalnie 12 miesięcy od rejestracji. Ponadto student, lub inna osoba, musi zapłacić pełną, rabatów koszty edukację ucznia za cały okres rejestracji. Studenci w innych kategoriach wizowych i studentów, którzy posiadają wizy F-1 i zarejestrować się w prywatnej szkole nie podlegają tym ograniczeniom.

W większości przypadków uczniowie mogą wjechać do Stanów Zjednoczonych nie więcej niż 120 dni przed rozpoczęciem swoich programów edukacyjnych. Większość studentów musi wrócić do swoich krajów, przez co najmniej dwa lata po ukończeniu studiów. Jeśli chcesz pozostać w Stanach Zjednoczonych po ukończeniu programu edukacyjnego, należy wystąpić o zwolnienie z wykorzystaniem formularza I-539.

    Aby ubiegać się o wizę studencką, należy przedstawić następujących dokumentów:
  • Formularz I-20A-B lub formularz I-20M-N (wydane przez szkoły po akceptacji)
  • Świadectwo kwalifikacji do nieimigracyjne (F-1) status studenta for Academic and Language Students albo zaświadczenie kwalifikowalności dla nieimigracyjne m-1) status studenta dla studentów Zawodowych
  • Wypełniony Online nieimigracyjne Visa elektronicznego wniosku, Formularz DS-160
  • Paszport (ważny co najmniej sześć miesięcy poza wnioskodawcy zamierzonego okresu pobyt w Stanach Zjednoczonych)
  • Jeden (1) zdjęcie 2x2
  • Paragon opłata MRV (pokazać zapłaty opłaty wizowej aplikacji)
  • SEVIS I-901 Opłata forma paragon
  • Stenogramy i dyplomy z poprzednich instytucji uczestniczyło
  • Wyniki z wymaganych standardowych testów (np. TOEFL, SAT, GRE, GMAT)
  • Dowód posiadania wystarczających środków finansowych na pokrycie całego okresu akademicki studiować


[09-04-2012]
Narzędzia:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.