FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

UK: Jak ubiegać się o wizę pracy?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

Jeśli nie kwalifikują się do Tier 4 zezwolenia Family wizowego lub EOG, należy ubiegać się o wizę do pracy w Wielkiej Brytanii. Wizy są przydzielane przez ocenie punktów systemu wyznaczonego w poszczególnych kategoriach. Każdy poziom składa się z kilku kategorii pracowników; każdej kategorii w warstwie ma szczególnych wymagań wizowych, i dokumentacji należy złożyć wraz z wnioskiem wizowym różna. W zależności od kategorii, w jakich można stosować, może być zobowiązany do ubiegania się o wizy przed wjazdem do Wielkiej Brytanii, lub mogą być dopuszczone do zastosowania, jeśli przebywają legalnie w Wielkiej Brytanii.

W większości punktów oparty kategorii wizę, trzeba mieć ofertę pracy lub przeniesienia do pracy w ręku, by móc ubiegać się o wizę. Twoja oferta pracy muszą być zgodne z rządu przepisów, w tym płacy minimalnej w stosownych przypadkach.

Jeśli jednak zakwalifikować jako Tier 1 migranta wysokiej wartości lub może twierdzić, pochodzenie UK, możesz ubiegać się o wizę bez oferty pracy w ręku. Wysoko wykwalifikowanych pracowników Migrant Programme (HSMP) ma został zamknięty dla nowych mieszkańców. Jeśli wcześniej otrzymał wizę HSMP, należy ponownie ubiegać się o punkty opartej na pozwolenie na pracę, jeśli chcą pozostać w Wielkiej Brytanii po wiza wygasa.

Kiedy zostały przyznane Tier 1 statusu wizowego, możesz pozostać w UK przez 3 lata i 4 miesiące po pierwszym wejściu. Możesz ubiegać się o dwa-letniego przedłużenia swojego statusu wizowego Tier 1 przed początkowej wygaśnięciu wizy. Po spędził 5 lat w Wielkiej Brytanii pod Tier 1 kategorii wizowej, możesz starać się o pozostać w Wielkiej Brytanii na stałe.

UK Ancestory

Aby zakwalifikować się do ubiegania się o wizę pracy w kategorii brytyjskiego pochodzenia, należy:

  • Obywatel Commonwealth
  • Co najmniej 17 lat
  • W stanie wykazać niezależność finansowa podczas poszukiwania pracy w Wielkiej Brytanii
Ponadto, jeden lub więcej swoich dziadków musi być urodzony w Wielkiej Brytanii, Wysp Normandzkich lub na statku lub samolotu zarejestrowanego w Wielkiej Brytanii. Jeśli starasz się o pochodzenie Wielkiej Brytanii przez dziadek urodził się w Republice Irlandii, twój dziadek muszą być urodzeni przed 31 marca 1922 roku. Możesz być legalne lub nielegalne potomkiem ubiegać się o wizy w kategorii brytyjskim rodowodem.

Wysokiej wartości Migrant

Aby być uważane za Tier 1 o wysokiej wartości stanu Migrant, należy zakwalifikować do jednej z następujących kategorii:

  • Wyjątkowy talent w dziedzinie nauki lub sztuki
  • Przedsiębiorca
  • Inwestor lub po badaniu praca dla ostatnich Absolwenci uczelni w Wielkiej Brytanii

Tier 2 Skilled Worker

Jeśli nie kwalifikują się do statusu wizowego Tier 1, można również stosować do pracy w Wielkiej Brytanii na stałe jako Tier 2 Worker kwalifikacjach.

    Kategorie obejmują:
  • Ogólny
  • Minister religii
  • Sportowcy
  • Inter-firmy pracownicy transferu

Poziom 5 Pracownik Tymczasowy

Możesz także zgłosić się do pracy w Wielkiej Brytanii na okres od 12 do 24 miesięcy jako Tier 5 pracowników tymczasowych.

    Kategorie obejmują:
  • Kreatywne i sportowych
  • Pracownicy charytatywne
  • Religijne pracowników
  • Uprawnieni pracownicy wymiany rządowych
  • Pracownicy nadany na mocy umowy międzynarodowej

Program Wspierania Młodych

Młodzi ludzie z Australii, Kanady, Japonii, Nowej Zelandii i Monako może zwrócić się do pracy tymczasowej w Wielkiej Brytanii pod rozluźnienia przepisów ustanowionych dla Tier 5 Młodzież Program Mobilności. Każdy kraj ma stałą liczbę działek przeznaczonych każdy rok dla pracowników zakwalifikować się do systemu. Młodzi ludzie zlokalizowane poza granicami Wielkiej Brytanii, którzy są brytyjscy obywatele lub obywatele brytyjskich terytoriów, może również wykonywać w nieograniczony Liczby poniżej Tier 5 Programu mobilności młodzieży. Możesz pozostawać na okres do 24 miesięcy w ramach systemu mobilności młodzieży, ale nie może odnowić wizę po upływie daty ważności.

    Wymagania dokumentów dotyczących punkty oceny wiz
  • Odpowiedni formularz wniosku wizowego i stosownych opłat
  • Oryginalny paszport
  • Ostatnie zdjęcie paszportowe
  • Certyfikat Sponsoringu (CoS) (Tier 2 i Tier 5 wnioskodawcy)
  • Wydruk z niepowtarzalnym numerem referencyjnym (Tier 1 Wyjątkowe wnioskodawcy Talent)
  • Policja dowód rejestracyjny
  • Pisemne oferty pracy (jeśli dotyczy)
  • Dowody angielskim kompetencji językowych
  • Dowody wsparcia finansowego lub majątku (np. wyciągi bankowe lub zapłacić lejne)

Regulamin dla użytkowników biznesowych

Jeśli nie jesteś Visa Narodowy, i kwalifikują się do statusu Visitor Biznesu, być może uda się wejść do Wielkiej Brytanii bez ubiegania się o wizę. Aby zakwalifikować się, musisz mieć co najmniej 18 lat i jest w stanie utrzymać się samodzielnie, bez pomocy rządowej, gdy jesteś w Wielkiej Brytanii. Musisz ustanowiły swoją bazę operacyjną poza Wielką Brytanią i nie otrzymują pensji w trakcie pobytu w Wielkiej Brytanii. Możesz pozostać w Wielkiej Brytanii na okres do 6 miesięcy w ogólnej Odwiedzających biznesowe, lub do 12 miesięcy jako akademickim Visitor Biznesu. Nie możesz ożenić, zarejestruj związku cywilnego lub odbierać prywatną opiekę medyczną podczas pobytu w Wielkiej Brytanii jako gość Biznesu.

Jako gość Biznesu, możesz uczestniczyć w deskę spotkania, wizyty na miejscu, demonstracje produktów, mówić na konferencji lub przeprowadzić podobne związanych z biznesem funkcji. Kategoria odwiedzających firm obejmuje również członków filmowe Picture Motion załogi, przedstawiciele zagranicznych mediów, naukowców i lekarzy na zostawić czy udział w programach wymiany, duchowieństwa, konsultantów i kategoriach pokrewnych. Absolwentów szkół medycznych wyjazdem do Wielkiej Brytanii do podjęcia zawodowych i językowych, forum Oceny (PLAB) badanie, może również wykonywać użytkowników biznesowych.



[09-04-2012]
Narzędzia:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.