FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Australia: W jaki sposób ubiegać się o wizę pracy?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

Wykwalifikowani pracownicy

Większość tymczasowych posiadacze wiz mogą legalnie pracować, gdy są w Australii. Jednak wiza praca jest niezbędna do uzyskania stałego prawa do pracy. Aby zakwalifikować się do tymczasowej wizy wykwalifikowanego pracownika, musi być pod wiek 50 w czasie swojego wniosku wizowego, jeśli nie są sponsorowane przez konkretnego pracodawcy w Australii lub w inny sposób zakwalifikować wyspecjalizowanej kategorii wizy pracy.

Skill Wybierz program pozwala wykwalifikowanych pracowników do rejestracji wyrażenia odsetek (EOI) jako część bazy danych online. Pracownicy mogą złożyć EOI przed wjazdem do Australii lub w trakcie legalnego pobytu w Australii, które pozostaną w archiwum przez dwa lata. Wielu specjalistów i innych wykwalifikowanych migrantów są oceniane pod System punktów; kandydaci do tymczasowego statusu wizowego pracownik musi otrzymać minimalną punktację do zakwalifikowania. Wykwalifikowani pracownicy, którzy posiadają tymczasowego statusu wizowego mogą ubiegać się o ich małżonków lub partnerów i dzieci na utrzymaniu lub innych krewnych zależnych do towarzyszą im do Australii.

Pracownicy, którzy w posiadaniu wykwalifikowanego pracownika tymczasowego statusu wizowego na dwa lata i pracował w pełnym wymiarze czasu przez co najmniej 12 kolejnych miesięcy może ubiegać się o wykwalifikowanej Regionalnego (Residence) wizowej (podklasa 887) wiza. Skilled Regional Visa pozwala pracownikom zbierać zabezpieczenia społecznego, otrzymał subsydiowanej opieki zdrowotnej, sponsorować inne osoby ubiegające się o status stałego rezydenta i kwalifikuje się do ewentualnego australijskiego obywatelstwa.

Kategorie uprawnionych do ubiegać się o Skilled - Regionalny (Residence) wizowy (podklasa 887)

  • Wykwalifikowana - Niezależny Regionalny (tymczasowej) wiza (podklasa 495)
  • Wykwalifikowana - przeznaczona Area - Linki (tymczasowej) wiza (podklasa 496)
  • Wykwalifikowanych - Regional Sponsored (tymczasowej) wiza (podklasa 475)
  • Wykwalifikowana - Regionalny Reklama (tymczasowej) wiza (podklasa 487)

Wizy wjazdowe specjalistyczne robotnicza

Wnioskodawcy pracownik specjalistyczne wizę nie podlegają ocenie przez system punktów, choć w wielu przypadkach wnioskodawcy mogą być sponsorowane przez uprawnionego Australii lub Nowej Zelandii obywatel australijski stałe miejsce zamieszkania lub Australijska organizacja. Wnioskodawcy, zgodnie z kategoriami pracowników specjalistycznych wjazdu może być również zobowiązany do poddania się badaniom zdrowia, jest zobowiązany do wykazania dowodu odpowiednimi środkami finansowymi na chwilę wsparcie w Australii, lub obu.

Kategorie robotnicza specjalistyczne wizę

  • Wybitny talent wizy (Offshore) (Podklasa 124)
  • Wybitny talent wizy (RI) (podklasa 858)
  • Pomoc domowa (Executive) Visa (podklasa 427)
  • Wymiana Visa (podklasa 411) Rozrywka Visa (podklasa 420)
  • Zagraniczne Visa Agencja rząd (Podklasa 415)
  • Rząd Umowa Visa (podklasa 406)
  • Media i Film Personel Visa (podklasa 423)
  • Religijne Visa Worker (podklasa 428)
  • Specjalna Visa Program (Subclass 416)
  • Sport Visa (podklasa 421)
  • Zwiedzanie Akademickie Visa (podklasa 419)

Praca na wakacje Wizy

Młodzi ludzie w wieku od 18 do 30 lat mogą stosować albo na wizę Working Holiday (podklasa 417) lub wizy pracy i wakacje (462), w zależności od kraju ich zamieszkania. Każdy wizy Working Holiday pozwala posiadaczowi pracować i podróżować w Australii przez okres do 12 miesięcy. Posiadacze wiz wakacje mogą wjechać i wyjechać z Australii wielokrotnie podczas okresu ważności wizy. Wizy wakacje nie mogą być używane do migracji do Australii na stałe.

Nowa Zelandia Obywatele Praca Wizy

Nowi mieszkańcy Nowej Zelandii, którzy chcą pracować w Australii powinien ubiegać się o wizę offshore General Skilled Migration albo przed wprowadzania Australii lub gdy są one w kraju. Nowi mieszkańcy Nowej Zelandii, którzy posiadają specjalną wizę Kategoria (klasa 444) automatycznie kwalifikują się do offshore General wizę Skilled Migration, gdy są w Australii. Nowi mieszkańcy Nowej Zelandii mogą kwalifikować do jednej z następujących czterech kategorii:

Praca Kategorie Visa wakacyjne

  • Wykwalifikowana - Independent (Migrant) Visa (podklasa 175)
  • Wykwalifikowana - Linki (Migrant) Visa (podklasa 176)
  • Wykwalifikowana - Regionalny Linki (tymczasowej) wiza (podklasa 475)
  • Wykwalifikowana - uznany Absolwent (tymczasowy) Visa (podklasa 476)



[07-04-2012]
Narzędzia:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.