FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Jak wyemigrować do USA za pomocą zatrudnienia oparte Visa?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

Wymaga to pracodawcy do "sponsor" (petycji) imigrantów (znany jako "beneficjenta obcych") poprzez domniemanie pracy przyszłości. Jeśli sukces jest wniosek, cudzoziemiec ma trwać certyfikat pracy oferowanych przez pracodawcę.

Jak ubiegać się o wizę zatrudnienia oparte

Labor Certification

Pierwszym krokiem jest utworzenie Certyfikacji Pracy. Pracodawca musi prawnie udowodnić, że trzeba zatrudnić cudzoziemca na określone stanowisko i że nie ma minimalnie wykwalifikowany obywatel USA dostępny do wypełnienia tej pozycji.

    Wymagania:
  • Dowód reklamy na określone stanowisko
  • Umiejętności wymaganych w szczególności do pracy
  • Weryfikacja panujących płac na stanowisko
  • Pracodawca jego zdolność do spłaty

Ten krok jest przetwarzane przez Amerykański Departament Pracy (DOL). Ta aplikacja jest wykonywane poprzez elektroniczny system znany jako PERM. Data, w której wniosek certyfikacyjny pracy jest złożony staje się wnioskodawcy daty pierwszeństwa. Certyfikacja pracy jest ważna przez 6 miesięcy od momentu zatwierdzenia.

Dla wysoko wykwalifikowanych cudzoziemców (EB1 i EB2 National umorzenie odsetek, np. naukowców, sportowców, artystów i biznesmenów) i "Plan A" trudy (pielęgniarek i fizjoterapeutów), krok ten jest uchylany.

Immigrant Petycja

Immigrant Petycja jest następnym krokiem. Pracodawca stosuje na cudzoziemca imieniu, aby uzyskać numer wizy. Aplikacja jest formularz I-140, Immigrant Petycja do Alien Worker. Jest on przetwarzany przez US Citizenship and Immigration Services (USCIS).

Istnieje kilka EB (zatrudnienia opartej) imigrantów kategorii, takich jak EB1-EA, EB2-NIW, EB5. Wiele aplikacji są przetwarzane w ramach EB3 kategorii. Proces ten trwa do 6 miesięcy.

Immigrant Visa Dostępność

Kiedy imigrantów petycja zostanie zatwierdzone, petycja została przekazana do National Visa Center (NVC) o przyznanie wizy. Wizy stanie się dostępne, gdy wnioskodawcy daty pierwszeństwa jest wcześniejsza niż data graniczna ogłoszone na Biuletynu Visa DOS lub gdy imigrantów kategorii wizy wnioskodawca jest przypisany do jest zapowiadany jako "bieżący". Kiedy NVC stwierdzi, że liczba wiz może być dostępne dla określonej petycji imigracyjnych, wizy jest wstępnie przyznane wnioskodawcy. NVC będzie wysłać pismo informujące, że wnioskodawcy mogą kwalifikować się do regulacji stanu i żądanie od wnioskodawcy wybrać, aby dostosować stan z USCIS, bezpośrednio lub zastosowania w konsulacie Stanów Zjednoczonych za granicą.

Immigrant Visa Adjudication

Kiedy NVC stwierdzi, że wizę imigracyjną jest dostępna, sprawa może zostać rozstrzygnięty. Jeśli cudzoziemiec nie jest już w USA, że cudzoziemiec ma do wyboru do sfinalizowania procesu zielonej karty przez uregulowanie statusu w USA, lub poprzez konsularnych przetwarzania za granicą.

Jeśli cudzoziemiec nie jest poza USA, mogą ubiegać się o wizę imigracyjną w konsulacie USA.

Wnioskodawca musi posiadać badania lekarskie przeprowadzone przez USCIS zatwierdzonych chirurg cywilnego. Egzamin obejmuje badanie krwi i określonych szczepień, chyba że wnioskodawca przedstawi dowód, że wymagane szczepienia były już zrobione gdzie indziej. Cywilnego chirurg rąk wnioskodawcy zapieczętowaną kopertę zawierającą wypełniony formularz I-693.

Ostatnim krokiem jest zmiana jego lub jej status do stałego pobytu. Regulacja stanu składany jest do USCIS przez formularz I-485, wniosek o zarejestrowanie stałego pobytu lub uregulować swój status.

Oficjalna strona

Zielona Karta przez ofertę pracy



[17-06-2011]
Narzędzia:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.