FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Jak uzyskać obywatelstwo francuskie?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajFrançais

Obywatelstwo francuskie mogą powstać:

  • Jest to nagroda z pochodzenia "jus sanguinis", lub urodzenia we Francji "jus soli"

  • lub nabycia następujących zdarzeń osobistych (Małżeństwo z francuskim partnerem, na przykład) lub decyzji władz francuskich (naturalizacji).


  • Przyznanie obywatelstwa francuskiego

  • z pochodzenia (z prawej krwi) jest francuskim dziecka, uzasadnione lub fizyczną, której jeden z rodziców Francuzów. Adopcyjno ojcostwa, wywołuje skutek na uznanie obywatelstwa francuskiego, jeżeli przyjęcie jest pełno ponownie.
    Ponadto pochodzenie dziecka, nie ma wpływu na obywatelstwo, jeżeli jest ustalony w mniejszości.

  • od urodzenia we Francji (ius soli): Czy Fra ISH dziecka, uzasadnione lub fizycznej, urodzony we Francji, gdzie jedno z rodziców przynajmniej jest się urodził.
    urodzenia Mere we Francji nie jest przyznanie obywatelstwa francuskiego dla dzieci urodzonych w nieznane lub bezpaństwowiec s, lub zagranicznych rodziców, którzy nie przechodzą na ich narodowość.
    Dziecko urodzone we Francji przed pierwszym dniem stycznia 1994 r., z rodziców urodzone w dawnym terytorium zamorskie Francji przed jego niezależność, jest francuski jest prawo. To samo dziecko urodzone we Francji, po pierwszym dniu stycznia 1963 r., z rodziców urodzone w Algierii przed 3 lipca 1962.


  • Nabycie obywatelstwa francuskiego

  • Z powodu urodzenia i pobytu we Francji: dziecko urodzone we Francji zagranicznych rodziców nabywa obywatelstwo francuskie na jego większość, jeżeli zamieszkuje we Francji i była jego kłamstwa nce zwykle we Francji na stałe i okresowe okres co najmniej pięciu lat od wieku jedenastu lat.

  • poprzez małżeństwo z (e) francuski (e): obywatel Francji jest otwarty e oświadczenie każdego cudzoziemca lub bezpaństwowca, który żeni się osoba posiadająca obywatelstwo francuskie. To oświadczenie zostało złożone po upływie 2 lat, gdy małżonkowie mieszkają we Francji, lub jeśli po 3 latach małżonków zamieszkałych za granicą i po nagraniu czynu w konsulacie.

  • Ze względu na przyjęcie jednego lub odbiór we Francji: dziecka, które zostało przyjęte przez jedną osobę Francuskie obywatelstwo nie może do niej większość, oświadczając, że roszczenia obywatelstwo francuskie.

  • wnioski o naturalizację naturalizacji osoby zamieszkujące we Francji pod jurysdykcją prefekturze miejsca zamieszkania, do tworzenia rekordu, oraz Departament Zatrudnienia i Solidarności, decyzji (musi być francuskiego rezydenta na 5 lat).

  • łącznego skutku nabycia obywatelstwa francuskiego: Pod warunkiem, że jego nazwisko wymienione w rozporządzeniu naturalizacji lub oświadczenie o obywatelstwie dziecka małoletniego, uzasadnionych e, naturalne lub będących przedmiotem przyjęcia, którego jeden z rodziców nabywa obywatelstwo francuskie, został francuski prawo.


  • [Źródło: "Http: / / www.diplomatie.gouv.fr / etrangers / vivre / nationalite / index.html" target = "_blank"] http://www.diplomatie.gouv.fr>
    [26-05-2005]
    Narzędzia:

    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

    Usługi Partnerskie

    Przeprowadzki Międzynarodowe
    Przeprowadzki Międzynarodowe
    Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
    Przeprowadzki Międzynarodowe
    Przeprowadzki Międzynarodowe
    Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
    Hotele
    Hotele
    Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


    Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

    Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

    Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

    Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.