FAQ

FAQ


Często Zadawane Pytania

Strona główna > FAQ  > Wyjazd
 

 Kanada: Jak uzyskać wizę na pracę?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

Cudzoziemcy, którzy chcą pracować w Kanadzie muszą wystąpić o pozwolenie na pracę, jako robotnika wykwalifikowanego, pracownik tymczasowy lub osobę prowincji. W większości przypadków trzeba będzie złożyć wniosek przed przyjazdem do Kanady. Masz dużo krótszy czekać, czy można zakwalifikować jako sponsorowany wnioskodawcy, lub masz ofertę pracy, które zostały uzyskane z własnych siłach, czy przez Program Nominacji Prowincji.

Wykwalifikowani Wizy pracownicze

Od 1 lipca 2011 roku, może jedynie ubiegać się o Skilled Wiza pracownik czy kwalifikujesz się do jednej z następujących kategorii:

  • Kilka z 29 klasyfikacjami uznanymi pracy już osiągnął maksymalną liczbę wniosków przedstawionych przez rząd Kanady; Aplikacje, które przekraczają pułap zostaną zwrócone w formie nieprzetworzonej. Limity WPR nie mają zastosowania, jeśli masz ofertę ułożone zatrudnienia.
  • Musisz wykazać się biegłą znajomością języka angielskiego lub francuskiego. Biegłość w posługiwaniu się zarówno językach jest zdecydowany plus.
  • Musisz dostarczyć dowód, że masz wystarczających środków finansowych na utrzymanie się oraz członkowie rodziny, którzy towarzyszą Ci po przyjeździe; wymóg ten zostanie uchylony, jeśli masz oferta pracy w ręku.
  • Nie ma żadnych formalnych wymagania wiekowe Aby zakwalifikować się do Skilled Worker wizy, jednak kandydaci w wieku od 18 i 49 mają znaczącą przewagę nad młodszym lub starszym wnioskodawców.

Kwalifikowane Kategorie dla wykwalifikowanej aplikacji pracownika:

  • Posiadacze ważnych ofert zatrudnienia z kanadyjskich Pracodawców
  • Dr Studenci lub niedawno dr Absolwenci uniwersytetów kanadyjskich
  • Wykwalifikowani pracownicy w jednej z 29 prac klasyfikacji (w określonych Caps)

Tymczasowe Wizy pracownicze

W większości przypadków, jeśli masz ofertę pracy tymczasowej, należy złożyć wniosek o tymczasowe wizy pracowniczej. Możesz także zabrać ze sobą współmałżonka lub common-prawo partner i dzieci. Każdy członek rodziny musi złożyć oddzielne wnioski o tymczasowe statusu wizowego. Jeśli Twój małżonek lub common-prawo partnerem chce pracować, on lub ona musi starać się o pozwolenie na pracę.

Twój pracodawca musi uzyskać list od zasobów ludzkich i rozwoju umiejętności Kanada stwierdzające, że zatrudniając Cię nie spowoduje niekorzystnego wpływu na rynek pracy dla kwalifikowanych Kanadyjczyków.

Zobacz tutaj Wykaz dokumentów wraz z opłatą .



[05-04-2012]
 
 
Szukaj w FAQ  

Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

 
Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.
 
 

Linki sponsorowane
 
 

Usługi partnerskie 

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj sześć ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Dzielenie mieszkania
Dzielenie mieszkania
Odkryj wszystkie zalety EasyRoommate, szukaj wspÓllokatora, zamiesc ogloszenie pokoju: przegladaj oferty i zamiesc swoje ogloszenie.
Hostele
Hostele
Oferują Hostelworld wybór młodzieży, niezależny i Backpacker hostele na całym świecie.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.

Międzynarodowy: Forum Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.
 
 
 
 
 
 
Pozostań w kontakcie
Facebook EasyExpat
Twitter EasyExpat
Google+
Linkedin EasyExpat
NewsLetter EasyExpat
RSS Forums EasyExpat
 
Dodaj ten temat do zakładek na MyExpat Prawa Autorskie EasyExpat Ltd © 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Szukaj więcej informacji na stronach dotExpat:
Easy Expat  -  EasyExpat Travel  -  Expert Expat  -  Expat News  -  Expat Quotes