FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Co to jest w przypadku Wielkiej Brytanii EEA1 Home Office?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

EEA1-świadectwa rejestracji (EOG lub Szwajcarii i EOG lub Szwajcarii członków rodziny)

Dowód rejestracyjny jest dokumentem, który potwierdza prawo pobytu na podstawie prawa europejskiego. Nie musisz mieć Rejestracja certyfikat na wjazd, na żywo lub pracy w Wielkiej Brytanii.

Jeśli jesteś obywatelem Bułgarii, Czech, Estonii, Węgier, Łotwy, Litwy, Polska, Rumunia, Słowacja czy Słowenia, nie może ubiegać się o zaświadczenie o rejestracji, dopóki nie ukończone 12 miesięcy ciągłej o pracę w Wielkiej Brytanii.

Wymagane dokumenty muszą być oryginałami. Wszelkie dokumenty, które nie są w języku angielskim należy dołączyć wiarygodne tłumaczenie angielskiego.

    Wniosek powinien zawierać:
  • Ważny dowód osobisty lub paszport wydany przez kraj, w EOG lub w Szwajcarii
  • Dwa identyczne zdjecia paszportowe siebie podając imię i nazwisko napisane na odwrocie każdego z nich. Jeśli członek rodziny jest zastosowanie z tobą, muszą również dwa identyczne zdjęcia paszportowe
  • Jeśli sekcja 3 (zatrudnienia) został zakończony, umowa (y) o pracę, list (y) pracodawcy (-ów) potwierdzające
  • pracy bądź najnowszych wynagrodzeniu powinny być udostępnione. Powinny one wyposażone w pełny numer ubezpieczenia społecznego, a nie tymczasowy.
  • Jeśli punkt 4 (samozatrudnienie) została zakończona, należy przedstawić dowody, takie jak dzierżawy lokali, Budownictwo Industry Scheme karty, Inland Revenue samooceny formy, wyciągi bankowe, faktury lub składek na ubezpieczenie społeczne.
  • Jeśli punkt 5 (studenci) została zakończona, szkoły, uczelni lub uniwersytetu potwierdzające rejestracji list na studiów oraz datę ukończenia kursu, dowód ubezpieczenia zdrowotnego i kompleksowe dowody fundusze dostępne, takie jak wyciąg z konta bankowego lub dokument potwierdzający otrzymanie dotacji lub stypendium
  • Jeśli sekcja 6 (gospodarczo samowystarczalny, emeryci lub niemożliwości) została zakończona, dowód ubezpieczenia zdrowotnego i funduszy, aby pokazać, ekonomicznie samowystarczalny, np. wyciąg z konta bankowego.

Jeżeli wniosek zostanie zaakceptowane, certyfikat zostanie wydany. Certyfikat jest dobry na 5 lat.

Zastosowanie EEA1


[08-02-2011]
Narzędzia:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.