FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Jak wyjechać do USA dzięki na członka rodziny (zielonej karty)?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

Wiele osób zielonej karty przez członków rodziny.

    Kto jest uprawniony:
  • w stosunku natychmiastowa obywatela USA
  • Członek rodziny obywatela USA montażu w kategorii preferencji
  • Członek rodziny z posiadacz zielonej karty)
  • Członek specjalnej kategorii

Zielona Karta do natychmiastowego krewny obywatela USA

W celu promowania jedności rodziny, prawo imigracyjne pozwala obywatelom USA do petycji dla niektórych wykwalifikowanych rodziny do zamieszkania na stałe w Stanach Zjednoczonych. Bliscy krewni mają szczególny priorytet imigracji i nie muszą czekać w kolejce na numer wizy stały się dostępne dla nich. Istnieje nieograniczona liczba wiz dla ich kategorie.

    Kwalifikowalne najbliżsi krewni:
  • Małżonka
  • Niezamężna dziecko w wieku do 21 lat
  • Rodziców (jeśli obywatel USA w wieku powyżej 21)

Uzyskania zielonej karty a wewnątrz Stany Zjednoczone

Jest jednym etapie, oraz w dwóch krokach.
One Step Process - Niektóre osoby mogą ubiegać się o zieloną kartę (pobyt stały), natomiast na terenie Stanów Zjednoczonych. Twoje obywatelem Stanów Zjednoczonych bezpośrednim stosunku musi złożyć formularz I-130 dla Ciebie i musi być w trakcie lub zatwierdzone. Natychmiastowego względem relacji pozwala na zastosowanie na formularzu I-485, wniosek o zarejestrowanie stałego pobytu lub uregulować swój status.
Two Step Process - Po otrzymać formularz I-797, Obwieszczenie działania, pokazując, że formularz I-130 albo nie zostało otrzymane przez nas lub zatwierdzone, to może złożyć formularz I-485. Jeśli plik pakietu firmy I-485 aplikacji należy dołączyć kopię formularza I-130 lub zatwierdzenia otrzymania zawiadomienia (Formularz I-797).

Get Green Card Poza Stanami Zjednoczonymi

Jeśli obecnie poza Stanami Zjednoczonymi i natychmiastowego względem obywatela USA, możesz stać się stałym rezydentem w drodze konsularnej przetwarzania. Konsularny przetwarzania, kiedy Stany Zjednoczone Center for Immigration Services (SCI) współpracuje z Departamentu Stanu o wydanie wizy w zatwierdzonej formie petycji I-130 (gdy wiza jest dostępna).

Następnie można podróżować na wizowych i oficjalnie stałe miejsce zamieszkania, gdy dopuszczone do portu w USA wjazdu. Departament Stanu poinformuje Cię, gdy jesteś uprawniony do ubiegania się o wizę imigracyjną. Jeśli nie ubiegać się o wizę imigracyjną w ciągu jednego roku zawiadomienia od Departament Stanu USA, petycji może zostać rozwiązana.

Kiedy natychmiastowego względem dziecka obywatela USA osiągnie 21 lat, on lub ona ogólnie stanie się "pierwszego wyboru" (F1) syn lub córka kategorii obywatelem USA, a nie ma już wizę natychmiast dostępne. Zmiana ta może spowodować znaczne opóźnienie w dostosowaniu status przetwarzania lub wizy, ponieważ on lub ona będzie teraz trzeba czekać na wizę imigracyjną stanie się dostępny.

Jeśli natychmiastowe stosunku dziecko poniżej 21 roku życia wychodzi za mąż, on lub ona może już nie być klasyfikowane jako "względna natychmiastowe" i staną się "trzeciej preferencji" (F3) kategorii. Wizy nie będą już dostępne natychmiast. należy powiadomić nas o wszelkich zmianach stanu cywilnego po Form I-130 został złożony dla Ciebie i zanim stał się stałym rezydentem lub uzyskania wizy imigracyjnej.

Zielona Karta dla członka rodziny obywatela USA

obywateli USA, którzy chcą ich rodzin wyemigrować do Stanów Członkowskie mogą złożyć formularz I-130, Petycja o Alien Relative, ich małżonkowie, dzieci i jeśli obywatel USA ma co najmniej 21 lat, ich rodziców i rodzeństwo.

Jeśli związek nie kwalifikuje się jako bezpośrednie krewny obywatelem USA, to może być w tym, co nazywa się "kategorii preferencji rodzinnej. Kongres ma ograniczoną liczbę krewnych emigracji w tych kategoriach każdego roku, tak jest zazwyczaj okres oczekiwania przed numeru imigracyjnej wizy staje się dostępne.

    krewnych kwalifikowane obejmują:
  • Niezamężna synów i córki w wieku powyżej 21
  • Żonaty dziecka (dzieci) w każdym wieku
  • Bracia i siostry (jeśli wnioskodawca jest obywatelem Stanów Zjednoczonych w wieku powyżej 21)

Uzyskania zielonej karty a wewnątrz Stanów Zjednoczonych

Jeśli obecnie w Stanach Zjednoczonych i są jedną z określonych kategorii krewnych obywatela USA w kategorii preferencji, możesz stać się stałe miejsce zamieszkania w dwóch etapach.
Krok pierwszy - członka rodziny obywatela USA (sponsor) musi złożyć formularz I-130, Petycja o Alien Relative, dla ciebie i muszą być zatwierdzone. Musisz czekać na datę pierwszeństwa w kategorii imigrantów wizy się prąd. Twoja data pierwszeństwa jest datą Form I-130 jest prawidłowo złożone (z odpowiednią opłatą i podpis), w Twoim imieniu krewnym obywatela USA.
Krok drugi - po dacie pierwszeństwa w kategorii wizy jest aktualny, można może złożyć do regulacji stanu z formularzem I-485, wniosek o zarejestrowanie stałego pobytu lub uregulować swój status. Regulacja stanu jest proces, przejść, aby stać się stałym rezydentem.

Get Green Card Poza Stanami Członkowskich

Jeśli obecnie poza granicami Stanów Zjednoczonych i są jedną z określonych kategorii krewnych obywatela USA w kategorii preferencji, możesz stać się stałym rezydentem w drodze konsularnej przetwarzania. konsularnych jest wtedy, gdy przetwarzanie Współpracujemy z Departamentu Stanu USA o wydanie wizy w zatwierdzonej formie petycji I-130, gdy wiza jest dostępne. W procesie tym Departament Stanu wyda wizy. Jeżeli zostanie przyjęta, wtedy można podróżować na wizy i będzie oficjalnie stałe miejsce zamieszkania, gdy dopuszczone do portu w USA wjazdu.

Zielona Karta dla członka rodziny stałe miejsce zamieszkania

W celu promowania jedności rodziny, prawo imigracyjne pozwala stałych mieszkańców Stanów Zjednoczonych (zielony posiadaczy karty) petycji dla niektórych uprawnionych krewnych do zamieszkania na stałe w Stanach Zjednoczonych. Stały mieszkaniec może zwrócić się do jego / jej małżonka i dziecko stanu wolnego (dzieci), w każdym wieku wyemigrować do Stanów Zjednoczonych.

Kongres ma ograniczoną Liczba krewnych, którzy mogą wyemigrować w tych kategoriach każdego roku, tak jest zazwyczaj okres oczekiwania przed numeru imigracyjnej wizy stanie się dostępny. Jeśli stosunków rodzinnych kwalifikuje się jako kwalifikujące się względem amerykańskiego stały miejsce zamieszkania, to jesteś w tym, co nazywa się "kategorii preferencji rodzinnej.

Uzyskania zielonej karty a wewnątrz Stanów Zjednoczonych

Jeśli obecnie w Stanach Zjednoczonych i są jedną z określonych kategorii krewnych stałego miejsce zamieszkania, może być w stanie stać się stałym rezydentem w dwóch etapach.
Krok pierwszy - stałe miejsce zamieszkania w stosunku musi złożyć formularz I-130, Petycja o Alien Relative, dla ciebie i muszą być zatwierdzone. Musisz czekać na datę pierwszeństwa w imigrantów wizy kategorii stają się aktualne. Twoja data pierwszeństwa jest datą Form I-130 jest prawidłowo złożone (z odpowiednią opłatą i podpis) w Twoim imieniu, na stałe USA w stosunku zamieszkania.
Krok drugi - po dacie pierwszeństwa w kategorię wizy jest aktualna, możesz złożyć do regulacji stanu z formularzem I-485, wniosek o zarejestrowanie stałego pobytu lub uregulować swój status. Regulacja stanu procesu można przejść, aby stać się stałym rezydentem.

Get Green Karta poza granicami Stanów Zjednoczonych

Jeśli obecnie poza granicami Stanów Zjednoczonych i są jedną z określonych kategorii kwalifikujących krewnych stałe miejsce zamieszkania, możesz stać się stałym rezydentem w drodze konsularnej przetwarzania. Konsularny przetwarzania, gdy pracujemy z Departamentu Stanu USA o wydanie wizy w zatwierdzonej formie petycji I-130, gdy wiza jest dostępne. W procesie tym Departament Stanu wyda wizy. Jeżeli zostanie przyjęta, wtedy można podróżować na wizowych i oficjalnie zostać stałym mieszkańcem jeżeli są dopuszczone do portu w USA wjazdu.

Jeżeli stałe miejsce zamieszkania, że ​​powództwo w stosunku do Ciebie staje się obywatela USA, kategorię preferencji zmieni i wizy mogą być dostępne szybciej. To jest dlatego, że teraz będziesz się o zieloną kartę jako krewny obywatela USA.

Zielonej Karty, za pomocą specjalnego Kategorie Rodzina

Możesz być w stanie stać się stałym rezydentem przez specjalną sytuację rodzinną. Te korekty status programów są ograniczone do osób, które spełniają szczególne kwalifikacje i / lub stosują w określonych ramach czasowych.

    Te kategorie to:
  • Battered małżonek lub dziecko (VAWA)
  • K Non-imigrantów (w tym finansowania (e))
  • Osoby urodzone do zagranicznego dyplomaty w Stanach Zjednoczonych
  • V nieimigracyjną
  • Widow (er) na obywatela USA

Oficjalna strona

Zielona Karta przez rodzinę



[15-06-2011]
Narzędzia:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

Usługi Partnerskie

Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Przeprowadzki Międzynarodowe
Przeprowadzki Międzynarodowe
Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
Hotele
Hotele
Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.