FAQ


Często Zadawane Pytania


Strona główna > FAQ > Wyjazd

Co to jest rodzina EEA UK pozwolenia?

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Oryginalna wersja tutajEnglish

Zezwolenie rodzinne EEA (Married)

Ludzie, którzy są w związku małżeńskim lub w związku partnerskim z obywatel UE są uprawnione do ubiegania się o zezwolenie rodzinne EEA. Zezwolenie jest wydawane na 5 lat i pozwala na nieograniczone zatrudnienia to czas. Zależny dzieci mogą być zawarte we wnioskach. Jeśli jesteś spoza Wielkiej Brytanii, ubiegać się o wpis przez brytyjskie władze w swoim kraju.

EEA Family Permit Wymagania (dla obywateli spoza UE w Wielkiej Brytanii):

  • Obywatel UE musi być Korzystając ze swoich praw Traktatu (zatrudnienie, samozatrudnienie, studia, samowystarczalna, itp.)
  • Para musi być prawnie małżeństwem lub spółki cywilnej
  • Muszą mieć poznali
  • Muszą zamierza mieszkać razem
  • Jeśli małżonek UE / partner nie posiada aktualnego zezwolenia na pobyt, wspólny wniosek zostanie złożony do Home Office o zezwolenie na pobyt (dla UE małżonka / partnera) i 5 lat Family Permit (dla spoza UE współmałżonka / partnera).

    EEA Family Permit Wymagania (dla obywateli spoza UE poza Wielką Brytanią):

  • Obywatel UE zamierza korzystać ze swoich praw Traktatu w Wielkiej Brytanii (zatrudnienie, samozatrudnienie, studia, samowystarczalna, itp.)
  • Para musi być prawnie małżeństwem / w spółki cywilnej ze sobą
  • Muszą mieć poznali
  • Muszą zamierzają żyć razem
  • Para musi być podróżujących do Wielkiej Brytanii, jak i obywatel UE powinien być już w Wielka Brytania
  • W tym przypadku zezwolenie rodzinne EEA byłoby wydawane na okres 6 miesięcy i pozwala na nieograniczone pracy w Wielkiej Brytanii na ten okres. W ciągu tych 6 miesięcy, oczekuje się, obywatel Unii będzie ubiegać się o zezwolenie na pobyt i ich małżonek / partner stosuje się w tym samym czasie na pięcioletnią Family Permit.

    Zezwolenie rodzinne EEA (Kawaler)

    Ten dokument jest dostępny dla ludzi, którzy mogą udowodnić, że żyje w związku z obywatelem Unii w ostatnich podobny do małżeństwa dwa lata. dzieci na utrzymaniu mogą być również w sprawie wniosku. Zezwolenie pozwala na nieograniczony pracy w Wielkiej Brytanii na czas. Jeśli nie jesteś jeszcze w Wielkiej Brytanii, należy zwrócić się o zezwolenie na wjazd przez władze brytyjskie w domu kraju przed wyjazdem do Wielkiej Brytanii.

    EEA Family Permit Wymagania (dla obywateli spoza UE poza Wielką Brytanią):

  • Obywatel UE zamierza korzystać ze swoich praw Traktatu w Wielkiej Brytanii (zatrudnienie, samozatrudnienie, studia, samowystarczalna, itp.)
  • Para musi być w stanie wykazać dowody współżycia w najbardziej ostatnich dwóch lat
  • Oprócz tych wymogów, pary stosowane obecnie formie poza granicami Wielkiej Brytanii powinny udać się do Wielkiej Brytanii, jak i obywateli UE powinna być już w Wielkiej Brytanii. Konieczne jest, aby spędzić 4 lata i 11 miesięcy w Wielkiej Brytanii tego typu Permit przed ubiegać się nieokreślony pod warunkiem, że związek jest w toku.


    [07-02-2011]
    Narzędzia:

    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Addthis

    Usługi Partnerskie

    Przeprowadzki Międzynarodowe
    Przeprowadzki Międzynarodowe
    Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
    Przeprowadzki Międzynarodowe
    Przeprowadzki Międzynarodowe
    Porównaj 5 ofert z naszego networku przedsiębiorstw oferujących przeprowadzki międzynarodowe, co pomoże Ci zaplanować międzynarodową przeprowadzkę i przenieść do innego kraju całą Twoją rodzinę.
    Hotele
    Hotele
    Ta strona istnieje aby ulatwic Ci podrózowanie. Uzyskasz dostep do promocyjnych ofert hoteli, ofert last-minute, przecen, promocji cenowych, z mozliwoscia natychmiastowej rezerwacji poprzez Internet.


    Sprawdź nasz FAQ zawierający najczęściej zadawane pytania i tematy szczególnie związane z ekspatriacją.

    Możesz pytać o szczegóły, informacje i dodawać komentarze na forum.

    Lista wszystkich pytań w bieżącym języku strony jest dostępna w jednym kliknięciu, uporządkowana według daty aktualizacji lub liczby trafień.

    Jeśli jesteś zainteresowany pozostałymi tematami, poradami, pytaniami, punktami widzenia, poznawaniem ludzi, itd...: odwiedź forum.