Edinburgh: Wyjazd / Paszport i Wizy

Wyjazd w Edinburgh


Paszport i Wizy w Edinburgh


Strona główna > Przewodnik > Europa > Wielka Brytania > Edinburgh
Update 8/04/2011
Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Angielska wersja tutaj.

Ta część jest przeznaczona wyłącznie jako odniesienie. Zalecamy skontaktować się z ambasadą bezpośrednio do najbardziej aktualnych informacji, że data odnosi się do danej sytuacji.

Paszport

Musisz mieć ważny paszport na wyjazd za granicę. Paszport jest oficjalnym dokumentem rządowym, który poświadcza własnej tożsamości i obywatelstwa. Procesów i kosztów związanych z uzyskaniem paszportu może być wysokie, więc start procesu co najmniej sześć miesięcy przed planowanym wyjazdem. paszport musi być ważny 6 miesięcy poza swoją planowanego pobytu. Osoby niepełnoletnie mogą podróżować na temat paszportów rodziców, aż do wieku 15 lat.

Visa

Wiza jest pieczęć lub potwierdzenie złożonych przez urzędników na paszport, który pozwala na okaziciela na wjazd do kraju. To uprawnienie jest nazywany "zezwolenie na wjazd."

Kto potrzebuje wizy?

Nie ma granicy kontroli podczas podróży na terenie Zjednoczonego Królestwa, w tym granicy z Anglii. Szkocja ma takie same wymagania wizy imigracyjnej i jak reszta Wielkiej Brytanii.

Wielka Brytania i Irlandia zdecydowały się na wprowadzenie Układu z Schengen. Polska chce utrzymać własnych granic i Irlandii woli, aby zachować ich układ wolny ruch z Wielkiej Brytanii, zwany Common Travel Area . Mają one jednak uczestniczyć w niektórych aspektach układu z Schengen, takie jak System Informacyjny Schengen (SIS).

European Economic Area nie obywateli potrzeba zezwolenia na wjazd do Wielkiej Brytanii. Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG) obejmuje wszystkie kraje UE oraz Norwegia, Liechtenstein i Islandia. Obywateli Szwajcarii również spadek w tej kategorii. Bezwizowego obywateli i członków wspólnego bogactwa wymagają jedynie certyfikat wejścia jadąc do Wielkiej Brytanii do pracy lub na osiedlenie się. Obywatele następujących krajów potrzebują wizy podczas pobytu w Wielkiej Brytanii dłużej niż sześć miesięcy:

  • Australia
  • Kanada
  • Hongkong SAR
  • Japonia
  • Malezja
  • Nowa Zelandia
  • Singapur
  • Republika Południowej Afryki
  • Korea Południowa
  • USA
UK Border Agency oferuje pomocny przewodnik: Czy muszę wizę?

Gdzie ubiegać się o wizę UK

Wizy powinny być uzyskane przed przyjazdem w Wielkiej Brytanii. Jeśli potrzebujesz wizy nie ma możliwości złożenia wniosku w dniu przyjazdu i jest prawdopodobieństwo, że będzie odmówiono wjazdu do Wielkiej Brytanii. Wniosków o wpis do Wielkiej Brytanii powinny być dokonywane w dowolnym brytyjskiej placówki dyplomatycznej w kraju zamieszkania.

Podstawowe wymagania

    Dostępne są 4 rodzaje dokumentów zezwolenie na wjazd:
  1. wiz, które jest wymagane przez niektórych obywateli lub obywateli państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG)
  2. świadectwo wpis, który jest wydawany bezwizowego obywateli;
  3. zezwolenie rodziny EOG, które jest wydawane na obywateli spoza EOG którzy są członkami rodziny obywateli EOG oraz
  4. winieta dla osób zwolnionych (np. dyplomatów), którzy są zwolnieni z wymogów Immigration Act 1971.
  • Podanie o wizę (można uzyskać w British misji lub na stronie internetowej
    http://www.ukvisas.gov.uk/en/applyonline/ )
  • Ważny paszport
  • 2 (czasami trzy) ostatnie paszportowe (45mm x 35mm), kolorowe fotografie
  • Visa opłaty (które będą wypłacane w walucie lokalnej)
  • Dokumenty potwierdzające (np. pozwolenie na pracę; pisma o przyjęciu uniwersytetu; potwierdzenie swojego kwalifikacji, takich jak dyplomy, certyfikaty, referencje;. dowody kondycji finansowej)

Wiza turystyczna

Istnieją różne kategorie użytkowników. Gości jest ktoś, kto zamierza być ogólnie w UK na krótki okres, na Przykładowo, aby odwiedzić przyjaciół i rodzinę, do prowadzenia działalności gospodarczej, zrobić krótki kurs, aby prywatne leczenie. Aby uzyskać pełne informacje na temat wymagań i wizy turystycznej, należy skonsultować Home Office Wizyta w Wielkiej Brytanii.

    Ogólnie rzecz biorąc, trzeba wykazać, że:
  • chcesz odwiedzić w Wielkiej Brytanii przez okres nie dłuższy niż sześć miesięcy;
  • zamierzasz opuścić Wielką Brytanię na koniec wizyty;
  • masz wystarczająco dużo pieniędzy na utrzymać się podczas pobytu w Wielkiej Brytanii bez pracy lub potrzebujących pomocy ze środków publicznych.
  • nie zamierzają podjąć pracę za wynagrodzeniem.
    Będziesz potrzebował wizy do Wielkiej Brytanii, jeśli którykolwiek z poniższych warunków do Państwo:
  • jesteś obywatelem jednego z krajów wymienionych w wizie i obywateli wizy strona na tej stronie;
  • starasz się do odwiedzenia Wielkiej Brytanii, aby wyjść za mąż;
  • starasz się jak Academic Visitor i zamierzają pobytu w Wielkiej Brytanii dłużej niż 6 miesięcy;
  • starasz się jako rodzic dziecka w szkole i zamierza pozostać w Wielkiej Brytanii dłużej niż 6 miesięcy;
  • starasz się jako gość studentów do podjęcia kursu języka angielskiego, który trwa dłużej niż 6 miesięcy i nie więcej niż 11 miesięcy;
  • starasz się o pracę jako przyszłego studenta;
  • jesteś bezpaństwowcem (nie masz obywatelstwa);
  • trzymasz zagranicznych dokument podróży (dokument podróży, który nie daje obywatelstwa kraju, który go wydał), lub
  • masz paszport wydany przez organ, który nie jest uznawane w Wielkiej Brytanii.

Wizy długoterminowej wizyty

Wizy długoterminowe wizyty są ważne dla 1, 2, 5 lub 10 lat. Mimo, że ma wymogu, aby posiadać wizy krótkoterminowej odwiedzić, zanim będzie mógł ubiegać się o jednym długoterminowym, jeśli wcześniej nie ubiegali się o wizę brytyjską, możesz ubiegać się o wizy krótkoterminowej pierwsza wizyta .

    Wnioski o długoterminowych wiz wizyty będzie uznane, jeżeli:
  • Czy wnioskodawca może wykazać, częste i trwały trzeba przyjechać do Wielkiej Brytanii, takich jak powiązania rodzinne lub nawiązanych połączeń biznesowych.
  • Czy osobistej sytuacji jest mało prawdopodobne, znaczącej zmiany w okresie ważności wizy. Lepiej wnioskodawca może wykazać stabilność przez długi okres czasu tym bardziej będzie to poparcie wniosku przez dłuższy okres.
  • Czy wnioskodawca może się utrzymać w Polska bez środków publicznych, i wykazać, że zamierzają opuścić Wielką Brytanię na koniec każdej wizyty.
  • Poprzednie podróży czego dowodem jest paszport ważny.

Student Visitor

Jeśli chcesz przyjechać do Wielkiej Brytanii w celu zrobić krótki kurs w trakcie wizyty, można zastosować do tego jako gość studentów. Okres, kiedy masz zamiar zostać w Wielkiej Brytanii nie może przekraczać sześciu miesięcy. Musisz mieć ukończone 18 lat, i musi mieć zgodę na sprawdzonym studiów.

    Podczas wizyty, należy:
  • wsparcia i koszty zakwaterowania siebie i wszystkie utrzymaniu, bez pomocy z funduszy publicznych; lub
  • upewnić się, że i na utrzymaniu będą wspierane i umieszczone przez krewnych lub przyjaciół, a nie na pracę.
  • Na kompletny przewodnik wiz dla studentów:
    http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/studyingintheuk/ .

Rodzina Goście

Aby odwiedzić członkiem rodziny, należy zastosować jako gość rodziny.

    Poniżej są określone w rodzinie:
  • Małżonek, ojciec, matka, syn, córka, dziadek, babcia, wnuk, wnuczka, brat, siostra, wujek, ciotka, siostrzeniec, siostrzenica lub kuzynka (uwaga: "kuzyn" oznacza, w odniesieniu do osoby, syn lub córka jego wujek lub ciotka);
  • Małżonka ojca, matki, brata lub siostry;
  • Małżonka syn lub córka;
  • Ojczym, macocha, pasierb, pasierbica, przyrodni brat lub siostra, lub
  • Osoby, z którymi mieszkał jako członek niezamężna para co najmniej dwóch z trzech lat przed dniem zgłoszenia do odprawy dokonania wpisu.

Business Goście

Jeśli jesteś zatrudniony za granicą, ale chcą odwiedzić UK na krótki okres czasu do podjęcia działalności związanych z działalnością, możesz być uprawniony do tego, jak gości biznesowych.

    Każdy, kto chciałby odwiedzić Wielkiej Brytanii gości biznesowych o:
  • opiera się za granicą i nie zamierza przekazywać swoją bazę do Wielkiej Brytanii, nawet tymczasowo, a
  • otrzymują wynagrodzenie z zagranicy, chociaż dopuszczalne jest ich otrzymywania uzasadnione koszty podróży i pobytu podczas gdy w Wielkiej Brytanii
  • nie jest zaangażowany w sprzedaży towarów lub usług bezpośrednio do członków społeczeństwa;
  • nie zastępują ktoś w Wielkiej Brytanii, w tym na okres tymczasowy urlopu;
  • nie przyjedzie do Wielkiej Brytanii do pracy lub miejsc docelowych staże.

Pozwolenie na pracę

W celu zatrudnić obywatela UE nie i uzyskać pozwolenie na pracę, przedsiębiorstwo musi wykazać, że wnioskodawca ma pewien zestaw wymaganych umiejętności i nie mają dla kandydatów do UE pozycji. Mniejsze firmy mogą nie być gotowi do podjęcia wysiłku, ponieważ są one zwykle nie brakuje kandydatów, a proces zatwierdzania może potrwać 4-6 miesięcy. Dla kadry zarządzającej, specjalistów IT i innych wysoko wykwalifikowanych stanowiskach, warunki są dużo łatwiejsze do spełnienia i stosowania właściwie sprowadza się do sponsorowania przez pracodawcę mogą być przetwarzane szybciej.

Pełne informacje na temat pracy w Wielkiej Brytanii można znaleźć na stronie Biuro w domu Praca w Wielkiej Brytanii .

Co to jest pozwolenie na pracę?

Zezwolenia na pracę wydawane są do konkretnej osoby na określone stanowisko. Oni są używane do włączania brytyjskich pracodawców w rekrutacji pracowników z poza Unii Europejskiej (UE) i Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), przy jednoczesnej ochronie interesów pracowników mieszka w Wielkiej Brytanii.

Kto potrzebuje zezwolenia na pracę?

obywateli UE, obywateli państw EOG i Szwajcarii nie potrzebują wizy do pracy w Wielkiej Brytanii.

Jak ubiegać się o zezwolenie na pracę

Pracodawcy w Zjednoczonym Królestwie, które chcą zatrudnić kogoś musi wystąpić o pozwolenie na pracę. Wnioski są rozpatrywane przez Home Office . Zaleca się, aby pracodawca stosuje co najmniej osiem tygodni przed datą, od której pracownik zobowiązany jest do rozpocząć pracę. dokumentację będzie wymagana, takich jak dowody na kandydata kwalifikacje i doświadczenie do pracy.

Program Rejestracji Pracowników

Będziesz musiał zarejestrować się w Worker Registration Scheme , jeśli pracujesz w Wielkiej Brytanii i jesteś obywatelem: Czechy, Estonia, Węgry, Łotwa, Litwa, Polska, Słowacja, lub Słowenii. Jeśli jesteś w Worker Registration Scheme trzeba będzie pełne 12 miesięcy nieprzerwanego zatrudnienia w Wielkiej Brytanii przed pełne prawa do swobodnego przemieszczania się. Po tych 12 miesięcy możesz ubiegać się o pozwolenie na pobyt w celu potwierdzenia swój status.

Możesz znaleźć więcej informacji na temat Programu Rejestracji Pracowników w sprawie pracy w UK Border Agency stronie internetowej .

Osada

Po mieszkał legalnie w Wielkiej Brytanii przez pewien okres czasu (zazwyczaj od 05/02 pięć lat), możesz ubiegać się o zgodę na osiedlenie się tutaj. Jest to znane jako "nieokreślony". Wnioskodawcy muszą być w Wielkiej Brytanii przy stosowaniu. Kandydaci zwykle trzeba wykazać, że posiada znajomość języka i życia w Wielkiej Brytanii.

Istnieją dwa sposoby ubiegania się o rozliczenia, pocztą lub za pośrednictwem biura informacji publicznej. Znajdź biuro . Wnioski muszą być złożone nie później niż 28 dni przed kwalifikują się do zastosowania. Trzeba jednak zrobić aplikacji przed wygaśnięciem zezwolenia na pobyt w Wielkiej Brytanii wygasa.

Doprowadzić do Wielkiej Brytanii Rodzina

Dla rodziny do przyłączenia się w Wielkiej Brytanii długoterminowych, to należy przedstawić dokumentację na ich związek.

    wnioskodawców małżonka musi Pokaż:
  • Prawnym związku małżeńskim
  • Zamierza na stałe mieszkają razem
  • W stanie wspierać się i wszystkie zależne bez uciekania się do środków publicznych
  • Zarówno 18 lat
    wnioskodawców Narzeczony musi wykazać:
  • Zamiar zawarcia małżeństwa w najbliższej przyszłości (w ciągu sześciu miesięcy)
  • W stanie wspierać się i wszystkie zależne bez uciekania się do środków publicznych.
    Aby zapisać się partner, zarówno ty i twój partner musi wykazać:
  • Wszelkie poprzedniego małżeństwa ma stale w podziale
  • Mieszkają razem od co najmniej dwóch lat
  • Zamierza na stałe mieszkają razem
  • W stanie wspierać się i wszystkie zależne bez uciekania się do środków publicznych
  • Oba powyżej 18 lat
    Dla dzieci do dołączenia do ich rodziców, muszą one:
  • Rodzice są obecnie rozliczane (lub zamierzają osiedlić) w Wielkiej Brytanii
  • Rodzice są w stanie Ci pomóc bez uciekania się do środków publicznych
  • Dzieci ma ponad 18 lat
  • Dziecko nie może obsługiwać samemu finansowo, nie jest żonaty i nie mieszkają z dala od rodziców.

Pamiętaj, że jeśli tylko jedno z rodziców ma siedzibę w Wielkiej Brytanii, nie będzie mogła zazwyczaj do nich dołączyć chyba że rodzic ma wyłączną odpowiedzialność za Ciebie.

Więcej informacji na temat łączenia rodzin w Wielkiej Brytanii można znaleźć w Wielkiej Brytanii Wizy stronie Partners i rodziny Członków lub z najbliższą brytyjską misja dyplomatyczna za granicą.

Obywatelstwa

W celu zdobycia obywatelstwa, nie są sztywne wymogi, które muszą być spełnione. W tych skomplikowanych sprawach, to w najlepszym interesie do podjęcia profesjonalne porady adwokata lub radcy imigracji z zarejestrowanych przez Urząd Imigracyjny komisarz (OISC).

    Aby stać się obywatelem Wielkiej Brytanii przez naturalizacji trzeba tych warunków:
  • Been stałego rezydenta w Wielkiej Brytanii co najmniej rok
  • Legalna mieszka w Wielkiej Brytanii przez co najmniej 5 pełnych lat (nie więcej niż 450 dni spędził za granicą, a nie więcej niż 90 dni roku doprowadziły do wniosku) lub 3 lata, jeśli jesteś w związku małżeńskim lub partner obywatela brytyjskiego
  • Zamierzam kontynuować mieszkających w Wielkiej Brytanii
  • Czy odpowiednią znajomość języka angielskiego, walijskiego lub Gaelic
  • Bądź " nieskazitelnego charakteru "(tj. niekaralności)

Jak się ubiegać

    Wymagane dokumenty:
  • Paszport
  • Narodowość tożsamości
  • Home Office dokument podróży
  • Home Office prawa karty
  • Home Office wniosku o kartę rejestracji
  • Świadectwo urodzenia
  • Zdjęcie prawo jazdy
  • Bank, towarzystwa budowlanego lub wyciągi z karty kredytowej wydanej do Ciebie w ciągu ostatnich sześciu miesięcy

Wnioskodawcy stosuje się przez Narodowość Sprawdzanie Service, stosowania przez agenta / przedstawiciela lub przez poszczególne aplikacje.

Service Sprawdzanie Obywatelstwo (NCS): Usługa sprawdzania narodowości jest przez władze lokalne, jak twoja rada powiatu lub rada miasta. Władze lokalne mogą zaakceptować i przekazania wniosku. Zapewnią one, że formularz jest prawidłowo wypełniony, i będą kopiować dokumenty i zwrócić je do Ciebie. Zapewnią one, że wniosek jest prawidłowo złożone i że wymagania dotyczące obywatelstwa zostały spełnione. Jednak nie daje rady obywatelstwa. Sprawdź, czy lokalne biura w Scotland .

Stosowanie przez przedstawiciela lub przedstawicieli: przedstawiciel może działać na imieniu i porad. Należy upewnić się, że każdy przedstawiciel jest zarejestrowany w Urzędzie imigracyjnego komisarz . Oryginały dokumentów należy złożyć.

Indywidualnych wniosków: Można stosować bezpośrednio. Należy przedłożyć oryginały dokumentów, lub w pełni poświadczoną kserokopię dokumentów. Przewodniki są dostępne na stronie internetowej Home Office, ale jest to skomplikowany proces.

Jeśli odmówiono Ci wizy zostanie powiadomiony na piśmie o odmowie i jej przyczynach. W niektórych przypadkach będziesz miał prawo odwołać się od decyzji i jako takie będą porady, jak to zrobić. Zamiast odwołania można po prostu zastosować ponownie, ale jeśli powody wstępnej odmowie nadal zastosowanie, wniosek prawdopodobnie zostanie odrzucony

 

Usługi partnerskie 

Serwis Polecany

Międzynarodowa przeprowadzka to duże przedsięwzięcie. Wtedy wiele rzeczy ulega zmianie, a Ty sam masz milion rzeczy do przemyślenia i zrobienia. Jeżeli będziesz miał możliwość dokonania wyboru spośród najlepszych firm przeprowadzkowych oferujących swoje usługi za przystępną cenę, to wielki ciężar spadnie z Twych ramion w tym tak napiętym okresie.

Dzięki naszemu networkowi międzynarodowych firm przeprowadzonych jesteśmy w stanie dokonać przeprowadzki Twoich mebli i całego dobytku w Edinburgh i za granicą.

Wypełnij formularz u dołu strony, a to pozwoli Ci na uzyskanie ofert z sześciu firm przeprowadzkowych. Ta usługa jest bezpłatna i umożliwia wybranie takiej międzynarodowej firmy przeprowadzkowej, która odpowiada Twoim potrzebom i możliwościom budżetowym.

 

Linki sponsorowane
 
 

Międzynarodowy: Forum Przejdź do Forum aby porozmawiać o paszport i wizy w Edinburgh, wyjazd.
 
 
Linki: Spis na temat Ekspatriacji Znajdź <b>linki o wyjazd / paszport i wizy w Edinburgh i wiele więcej w Spis na temat Ekspatriacji.
 
FAQ: Często Zadawane Pytania Znajdź więcej informacji i wyjaśnień w FAQ (Często Zadawane Pytania).
Czytaj więcej...

Skomentuj Czy chciałbyś nam cos powiedzieć o tej sekcji strony? Dodaj komentarz.
 
 
 
 
 
Pozostań w kontakcie
Facebook EasyExpat
Twitter EasyExpat
Google+
Linkedin EasyExpat
NewsLetter EasyExpat
RSS Forums EasyExpat
 
Dodaj ten temat do zakładek na MyExpat Prawa Autorskie EasyExpat Ltd © 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Szukaj więcej informacji na stronach dotExpat:
Easy Expat  -  EasyExpat Travel  -  Expert Expat  -  Expat News  -  Expat Quotes