Mexico City: Wyjazd / Paszport i Wizy

Wyjazd w Mexico City


Paszport i Wizy w Mexico City


Strona główna > Przewodnik > Północna Ameryka > Meksyk > Mexico City
Update 6/09/2008
Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, tj. bez udziału człowieka. EasyExpat oferuje takie artykuły jako dodatek do tych napisanych przez tłumaczy. [powered by ]
Angielska wersja tutaj.

Paszport

Musisz mieć ważny paszport na wyjazd za granicę. Procesów i kosztów związanych z uzyskaniem paszportu może być wysoki, tak rozpocząć proces co najmniej sześć miesięcy przed planowanym wyjazdem. Różne kraje mają różnych procesów w celu uzyskania paszportu, aby skontaktować się z samorządu, aby dowiedzieć się proces.

Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy po wejściu kraju. Jeśli paszport jest wygaśnie przed upływem tego czasu, organizuje go ponownie w swoje ambasady. Jeśli podróżujesz samochodem będzie także potrzebny jest ważny paszport.

Visa

Meksyk stał się siedzibą domu mnóstwo narodowości i jest największa liczba obywateli amerykańskich za granicą. Inne znaczące społeczności cudzoziemców są Środkowej i Południowej Amerykanów, szczególnie z Argentyny, Brazylii, Chile, Kolumbia, Peru, Kuby, Wenezueli, Gwatemali i Belize. Przez 20 wieku, kraju z polityki przyznawania azylu do kolegów Łacińskiej Amerykanie i Europejczycy (głównie Hiszpanów w 1940) uciekających prześladowań politycznych w krajach ich pochodzenia.

Większość USA, Wielkiej Brytanii, Kanady i Australii obywatele mają prawo do pobytu i wolontariuszy jako turyści na okres nie dłuższy niż 90 dni. Czasami Wymagane jest, aby odwiedzający dowód na bilet powrotny do kraju rodzimego użytkownika i / lub potwierdzenie wypłacalności finansowej (może to oznacza kwotę od 400 dolarów do 5000 dolarów, w zależności od długości pobytu i kosztów utrzymania w kraju przyjmującym).

Wizy:

  1. Zostały nabyte w meksykańskich konsulatów i ambasad
  2. Są ważne do 90 dni
  3. Mogą być odnawiane w razie potrzeby
  4. Są one wymagane od mieszkańców z poszczególnych krajów. Stanów Zjednoczonych i Kanady Goście nie muszą posiadać wizy na pobyt do 90 dni. Jednak dowód obywatelstwa nie jest wymagane (ważny paszport, ważność paszportu nie więcej niż pięć lat, lub świadectwo urodzenia.

Mechanizmy te są stosowane w celu zapewnienia, że nie będzie należy: a) podjęcie zatrudnienia obywateli Meksyku, że można w inny sposób i / lub b) zapewnia, że jeśli nie mają bezpośredniego dochodu, masz środków na utrzymanie się bez konieczności używania Meksyku, w stanie w żaden sposób.

Nie musisz oddać swój naturalnych obywatelstwo otrzyma pełne status rezydenta w Meksyku, ani się naturalizowany w Meksyku. Status rezydenta Pełna lub naturalizacji uprawnia do wszystkich praw i korzyści wynikających z meksykańskiego Narodowego (zamieszkania, pracy, świadczeń państwowych wierzytelności oraz kosztami podatków), ale nie może głosować w meksykańskich wyborów.

Na przegląd typowe rodzaje wiz:

Istnieją dwa podstawowe rodzaje pozwolenia: Non-Immigrant and Immigrant:

  • Non Immigrant Zezwolenia
  • są dla ludzi, którzy zamierzają odwiedzić Meksyku szczególnych celów, a następnie odejść
  • Immigrant Zezwolenia
  • są dla ludzi, którzy chcą zdobyć stałego pobytu w Meksyku.

    Turystyczne Zezwolenia (używane również dla tymczasowej Business Visits)
    Są to odpowiednik "Lądowanie Card" w UE lub "Visa Waiver" w USA, że obcokrajowców należy wypełnić i stemplowane przy wjeździe do odwiedzenia. Karty turystyczne ważne są na okres do 180 dni i mogą być nabywane przez linie lotnicze lub na granicy po przedstawieniu dowodu obywatelstwa. Mexican zezwolenia turystyczny jest znana w "FMT" i jest bardzo prosty do wypełnienia, a dostępne linie lotnicze i porty wejścia.
    Możesz użyć FMT zezwolenie na wjazd Meksyk do wypoczynku, a także jeśli masz zamiar harcerz i / lub inwestowaniu w meksykańskich real nieruchomości. Kiedy zamykają real deal nieruchomości, trzeba będzie pokazać dowód na to, notariusz, że pobyt w Meksyku są legalne i FMT jest ważny dokument na ten cel. W ostatnich latach Deweloperów nieruchomości, na przykład El Dorado Ranch w San Felipe, dostarcza pomoc i doradztwo dla swoich klientów, którzy potrzebują pomocy w ich nabycia meksykańskie wiz na pobyt.
    Najnowsza wersja FMT zawiera również dział dla osób podróżujących służbowo, którzy wchodzą Meksyk tymczasowo do prowadzenia tam działalności. Jeśli podróżujesz w interesach, pełne drugiej połowie FMT. Osoby podróżujące w interesach są na ogół podaje się 30 dzień wejścia w standardzie, ale można poprosić urzędnika imigracyjnego więcej przedłużyć go potem do maksymalnego terminie (180 dni).
    Jeśli przypadku utraty zezwolenia, można uzyskać poprzez zastąpienie urzędu imigracyjnego (INM), choć procedura może zająć dużo czasu. W przypadku utraty pozwolenia turystycznych połączeń SECTUR biuro turystyczne w Miejscowość México (5250-0123) lub w ambasadzie lub konsulacie.

    FM3 - długoterminowe wizy nieimigracyjne
    Meksyk działa tzw FM3 Visa. FM3 wizy odnawialnych długoterminowe (ponad 6 miesięcy) pozwolenie, które daje nieimigracyjną status pobytu czasowego do posiadacza. Oznacza to, że daje osobie prawo do życia w Meksyku (na warunkach określonych w wizę), ale nie doprowadzi, i nie mogą być konwertowane do wizy prowadząc do stałego pobytu.
    Istnieją różne kategorie, w których wizy FM3 zostały przyznane, a te są związane z działalnością zamierza Pan podjąć, podczas gdy w Meksyku. Zgodnie z warunkami FM3, użytkownik jest uprawniony tylko do podjęcia pewnych określonych działań, które mogą być dochodowe lub niedochodowego, w zależności od klasyfikacji wizy. Obejmuje badanie i za ucznia w Meksyku
    Jednym z kryteriów, które władze meksykańskie wymagają wydawania FM3 Visa jest, że wnioskodawca udowodnić, że "wystarczające środki utrzymania się podczas pobytu w Meksyku i / lub sprawdzone stałego dochodu. Nie ma oficjalnych minimalna lub maksymalna kwota - każdy wniosek jest rozpatrywana indywidualnie dla każdego przypadku. Dowód funduszami i / lub dochód jest zwykle wymagane przy z wyciągów bankowych, dokumentów potwierdzających dochody z inwestycji, karty kredytowe, lub ich kombinację.
    Po wnioski i przyznano, FM3 może być przedłużone na kolejne cztery lata (w sumie z pięciu lat). Po tym okresie nowych FM3 może być znak towarowy, jeżeli zostanie ona przyznana, będzie służyć do innego (max) pięcioletni okres, odnawialne rocznie.
    Możesz ubiegać się o wizę FM3 podczas gdy w Meksyku, w posiadaniu krótkoterminowych FMT (turystyczny / Goście Visa Business), lub bezpośrednio z kraju macierzystego przez meksykańskiego konsulatu.

    FM2 - Immigrant Visa
    FM2 wiz są przeznaczone dla osób szukających stałego pobytu w Meksyku lub tych, którzy szukają meksykańskie obywatelstwo. Istnieją różne kategorie, w których przyznawane są wizy FM2 oraz te odnoszą się do działalności zamierza Pan podjąć, podczas gdy w Meksyku. Zgodnie z warunkami FM2, użytkownik jest uprawniony tylko do podjęcia pewnych określonych działań, które mogą być dochodowe lub nie zarobkowych.
    Musisz posiadać FM2 do pełnego rzędu okres pięciu lat, zanim można ubiegać się o "imigrant" statusu lub obywatelstwo meksykańskie.
    Nie trzeba posiadać wizy FM3 przed ubieganiem FM2 oraz wszelkie roku może być nabyte podczas pobytu w Meksyku w FM3 zezwolenia nie liczą ku swoim pięcioletnim FM2 kwalifikacji okresie.
    Jeśli twoim celem jest poszukiwanie długoterminowej perspektywie pobytu w Meksyku, lub stać się meksykański Citizen, należy zwrócić się o status FM2 (lub poprosić o zmianę statusu z FM3 do FM2), tak że czas zaczyna się liczenie do okresu kwalifikacji jak najszybciej.
    Po otrzymaniu statusu wyemigrowała, otrzymasz dokument, który wygląda jak meksykańskie paszportu (tzw. "FM2") - nowsze wersje wyglądać jazdy - co pozwala przejść przez Meksyk granic jakbyś meksykańskiej Narodowej.
    Jeśli pobyt poza Meksyk dłużej niż 2 lata, lub do 5 lat w każdym okresie 10 lat, straci swój status stałego rezydenta w Meksyku.

    Wnioskodawcy mogą ubiegać się o wizę w ich osoby, lub wynajem przedstawiciela. Jeśli nie jesteś pewien co wiza może być odpowiedni dla Twojej sytuacji, jeśli masz problemy ze stosowaniem dokonane na własną rękę, lub jeśli hiszpański umiejętności językowe są zardzewiałe, to może dobrze zatrudnić usług prawnika imigracji w Meksyku. Dobrego adwokata imigracja będzie sie prędkość na najnowszych przepisów i być w stanie ocenić Twojej indywidualnej sytuacji i zasugerować odpowiedniego kierunku działania, w oparciu o własną sytuację, która doprowadzić do pozytywnego rozpatrzenia wniosku. Dobry adwokat będzie także doradzić, jeżeli nie jest możliwe dla osób w okolicznościach do pozytywnego rozpatrzenia wniosku.

    W celu bardziej szczegółowego wykazu wiz, przejść do Visa Rodzaje

     

    Usługi partnerskie 

    Serwis Polecany

    Międzynarodowa przeprowadzka to duże przedsięwzięcie. Wtedy wiele rzeczy ulega zmianie, a Ty sam masz milion rzeczy do przemyślenia i zrobienia. Jeżeli będziesz miał możliwość dokonania wyboru spośród najlepszych firm przeprowadzkowych oferujących swoje usługi za przystępną cenę, to wielki ciężar spadnie z Twych ramion w tym tak napiętym okresie.

    Dzięki naszemu networkowi międzynarodowych firm przeprowadzonych jesteśmy w stanie dokonać przeprowadzki Twoich mebli i całego dobytku w Mexico City i za granicą.

    Wypełnij formularz u dołu strony, a to pozwoli Ci na uzyskanie ofert z sześciu firm przeprowadzkowych. Ta usługa jest bezpłatna i umożliwia wybranie takiej międzynarodowej firmy przeprowadzkowej, która odpowiada Twoim potrzebom i możliwościom budżetowym.

     

    Linki sponsorowane
     
     

    Międzynarodowy: Forum Przejdź do Forum aby porozmawiać o paszport i wizy w Mexico City, wyjazd.
     
     
    Linki: Spis na temat Ekspatriacji Znajdź <b>linki o wyjazd / paszport i wizy w Mexico City i wiele więcej w Spis na temat Ekspatriacji.
     
    FAQ: Często Zadawane Pytania Znajdź więcej informacji i wyjaśnień w FAQ (Często Zadawane Pytania).

    Skomentuj Czy chciałbyś nam cos powiedzieć o tej sekcji strony? Dodaj komentarz.
     
     
     
     
     
    Pozostań w kontakcie
    Facebook EasyExpat
    Twitter EasyExpat
    Google+
    Linkedin EasyExpat
    NewsLetter EasyExpat
    RSS Forums EasyExpat
     
    Dodaj ten temat do zakładek na MyExpat Prawa Autorskie EasyExpat Ltd © 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone.

    Szukaj więcej informacji na stronach dotExpat:
    Easy Expat  -  EasyExpat Travel  -  Expert Expat  -  Expat News  -  Expat Quotes