Vertrek voor Zagreb


Paspoort en Visum voor Zagreb


Home > Gidsen > Europa > Kroatië > Zagreb
Extra:

Dit artikel is vertaald door een automatisch systeem, zonder enige menselijke interventie. Easy Expat biedt deze items aan als toevoeging op de items vertaald door vertalers. [powered by ]
Engelse versie hier.

Deze sectie is bedoeld ter referentie. Wij raden u rechtstreeks contact opnemen met de ambassade voor de meest up-to-date informatie die betrekking heeft op uw specifieke situatie. Houd erg dat Kroatië is gepland voor toetreding tot de EU in juni 2013, visa regelgeving zal waarschijnlijk veranderen in de komende jaren.

Een behulpzame bron is de Republiek Kroatië Ministerie van Buitenlandse Zaken href = "http://www.mvep.hr/en/"> website. Daar vindt u een overzicht van visa regelgeving voor uw land te vinden.

Paspoort

U moet een geldig paspoort naar het buitenland te reizen. Een paspoort is een officiële regering document dat een 'identiteit en burgerschap certificeert. Het proces kan lang duren, dus een aanvraag voor een paspoort enkele maanden voordat u van plan om te vertrekken. Het paspoort moet geldig 6 maanden na uw voorgenomen verblijf.

Visa

Een visum is een officiële stempel of aantekening in uw paspoort die u toelaat om een land binnen te komen. Deze toestemming is "reisvisum" genoemd.

Wie heeft er een visum?

In het algemeen, Alle buitenlanders hebben een visum nodig voor een verblijf in Kroatië voor meer dan drie maanden. Voor een verblijf tot 90 dagen, hebben sommige geen visum nodig. Om te bepalen of u een visum nodig om in te voeren of te blijven in Kroatië voor maximaal 90 dagen, raadpleeg dan de Verordening betreffende de visumregeling . (Je moet naar beneden te scrollen en klik op de link "verordening betreffende de visumregeling.")

registratie

Registratie, maar een belangrijk deel van de visum proces, is niet goed erg bekend. Volgens de wet zijn alle vreemdelingen die nodig is om te registreren bij een politiebureau in de stad waar ze van plan om te blijven of binnen 48 uur na aankomst in Kroatië wonen. Als je verblijf in een hotel of andere juridische entiteit gemachtigd om huisvesting diensten te verlenen, wordt u automatisch geregistreerd. Dit is de reden waarom veel toeristen niet weten over deze vereiste.

Indien echter, blijf je met een vriend of maak andere accommodaties afspraken, moet je jezelf te registreren. Inschrijven is gratis, maar je moet:

  • uw paspoort
  • Een ingevuld inschrijfformulier
  • Het bewijs dat u hebt beveiligd accommodatie en je hebt toestemming van de eigenaar

De documenten naar uw accommodatie te bewijzen en de toestemming van de eigenaar kan variëren. Als u verblijft met een vriend, en je vriend is eigenaar van het appartement, kunnen ze je te vergezellen naar het politiebureau of u kunt hun ID-kaart mee te nemen naar het politiebureau. Het is aanbevolen dat ze gaan met u, echter, aangezien het proces enigszins verwarrend kan zijn als je geen Kroatisch spreken. (Ironisch genoeg, veel van de medewerkers omgaan met toeristen niet spreken Engels of andere vreemde talen.)

Als u het huren van een appartement, zal de eigenaar van het appartement waarschijnlijk om je te vergezellen naar het politiebureau. U kunt ook uw huurovereenkomst, samen met een bewijs van eigendom van de eigenaar misschien voldoen.

Technisch gezien, bent u verplicht om opnieuw te registreren als u adressen veranderen. Bijvoorbeeld, als je verblijf in een hotel wanneer je aankomt, zal het hotel u zich registreert. Dan, als je eenmaal je accommodatie te beveiligen, moet u Registreer jezelf op uw nieuwe adres.

Als u niet binnen 48 uur na aankomst niet registreert, kunt u een boete krijgen. U moet ook registreren voordat u uw aanvraag voor een tijdelijke of permanente visum voor verblijf in te dienen.

Voor meer informatie over de registratie, raadpleegt u de instructies op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken .

Short Term Visa

Korte termijn of "Toeristische" visa, zoals ze vaak worden genoemd, toestaan ​​buitenlanders te passeren of verblijf in Kroatië voor maximaal 90 dagen binnen een periode van zes maanden. Voor de burgers van veel landen, dit visum is automatisch bij binnenkomst in Kroatië, wat betekent dat je niet moeten solliciteren. Sommige buitenlanders, moet echter een visum aanvragen voordat Kroatië. Om te bepalen of je nodig hebt om een aanvraag voor een visum voor kort verblijf, wordt verwezen naar de href = "http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/"> Verordening op de visumregeling.

Voorlopig Verblijf Visa

Een tijdelijk visum verblijf laat buitenlanders verblijven in Kroatië tot een jaar. Daarna is het visum moet worden verlengd.

Tijdelijk verblijf visum kan worden verleend voor een aantal redenen, waaronder:

  • Gezinshereniging met een Kroatische nationale of een permanente verblijfsvergunning
  • Werken
  • Middelbare school of universitaire studies
  • Wetenschappelijk onderzoek
  • humanitaire gronden

U moet gelden voor uw eerste visum voor tijdelijk verblijf in een diplomatieke missie of het consulaat van de Republiek Kroatië. Echter, mag u een aanvraag voor een visum voor tijdelijk verblijf bij een lokaal politiebureau in Kroatië in de volgende gevallen:

  • Ernstige humanitaire redenen
  • Verzoek om gezinshereniging met een Kroatische nationale of een asylee
  • ontvangers van studiebeurzen uitgegeven door een goedgekeurd programma
  • Werken
  • Wetenschappelijk onderzoek

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure, alsmede een bijgewerkte lijst van benodigde documenten, wordt verwezen naar de href = "http://www.mup.hr/120009.aspx"> instructies voor de uitgifte van tijdelijke verblijfsvergunningen aan het ministerie van Binnenlandse Zaken website. In het algemeen moet u de volgende documenten te verzamelen:

  • een kleurenfoto, 35x45mm,
  • een kopie van een geldig reisdocument (paspoort),
  • een bewijs van de ziektekostenverzekering,
  • bewijs van voldoende financiële middelen om zichzelf te ondersteunen,
  • het bewijs van de redenen voor tijdelijk verblijf,
  • een politie-zeebrief, afgegeven door de staat van de vreemdeling nationaliteit of de staat waarin de vreemdeling heeft een permanente verblijfsvergunning, gedateerd niet meer dan 6 maanden voorafgaand aan de aanvraag (alleen voor de eerste tijdelijke verblijf applicatie)
  • consulaire kosten in overeenstemming met dit tarief nummer 78a van de Administratieve Vergoedingen handelen indien de aanvraag moet worden ingediend bij een diplomatieke missie / consulaire post van de Republiek Kroatië, of fiscale zegel van HRK 20,00 indien de aanvraag is in de Republiek Kroatië worden ingediend.

Merk op dat een werkgever kan ook van toepassing voor een tijdelijk visum voor verblijf op uw rekening.

Werk visum

Er is een quotum voor het aantal werkvergunningen jaarlijks verleend aan vreemdelingen in Kroatië. Over het algemeen zijn deze posities snel gevuld, en de werkgever moet aantonen dat de werknemer een speciale vaardigheid set die niet kan worden gevonden in een Kroatische burger. Er zijn echter uitzonderingen. Het contingent is niet van toepassing op de volgende posities:

  • dagelijkse migrerende alien werknemers in de Republiek Kroatië in het kader van wederkerigheid omstandigheden,
  • de belangrijkste personeel, werknemers en hun gezinsleden, waarvan de status is geregeld door de stabilisatie- en associatieovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten en de Republiek Kroatië,
  • vreemdelingen houden van de belangrijkste posities in ondernemingen, vestigingen en vertegenwoordigingen,
  • vreemdelingen overgedragen als onderdeel van de interne overdrachten medewerkers binnen bedrijven, zoals gedefinieerd door het Protocol inzake de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Overeenkomst van Marrakesh tot oprichting van de Wereldhandelsorganisatie,
  • leraren lesgeven op onderwijsinstellingen de taal en het schrift van een nationale minderheid,
  • professionele atleten of sport werknemers, die werkzaam zijn in de Republiek Kroatië aan de hand van een geldige arbeidsovereenkomst,
  • vreemdelingen die werkzaam zijn in buitenlandse verenigingen die als buitenlandse organisaties die in de Republiek Kroatië en ten minste drie andere landen en vreemdelingen die lid zijn van zijn geregistreerde vertegenwoordigende organen van buitenlandse schenkingen en stichtingen in het register van de Vertegenwoordigingen van buitenlandse Endowments en stichtingen geregistreerd in de Republiek Kroatië.

Bovendien kan een bedrijf vergunning worden afgegeven ondernemers, waaronder:

  • particuliere oprichters van bedrijven in de Republiek Kroatië of vreemdelingen die meerderheidsbelang in een bedrijf van ten minste 51%, en het uitvoeren van het bedrijfsleven in de Republiek Kroatië,
  • eenmanszaken die registreerde hun activiteiten in de Republiek Kroatië of een van de mede eigenaren van medehouderschap,
  • vreemdelingen die zich bezighouden met freelancen, in overeenstemming met de voorschriften van de Republiek Kroatië,
  • vreemdelingen het verlenen van diensten ten behoeve van een buitenlandse werkgever.

Een zakelijke vergunning voor freelance werk mag alleen worden verleend als de freelancer beschikt over voldoende kwalificatie en financiële middelen, en als hun freelance werk is in het belang van de Republiek Kroatië.

De aanvraag voor een werkvergunning kan ook door de werkgever worden ingediend.

Voor meer informatie over het proces van het aanvragen van een werkvergunning, evenals een lijst van de benodigde documenten, wordt verwezen naar de href = "http://www.mup.hr/120011.aspx"> instructies voor de afgifte van werkvergunningen op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Opdrachten die geen werkvergunning nodig hebben

Er zijn verschillende arbeidsplaatsen die niet vereisen werkvergunning. Deze uitzonderingen in het algemeen zorgen voor gespecialiseerde, tijdelijk werk in Kroatië (bijvoorbeeld kunstenaars, performers of docenten komen naar Kroatië om kunstwerken te produceren of te geven een voorstelling of een lezing). Buitenlandse media verslaggevers en professoren uitgenodigd door Kroatische universiteiten kan ook werken zonder werkvergunning.

Een volledige lijst van uitzonderingen staat op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Permanent verblijf

Een permanent visum verblijf kan worden toegekend aan een vreemdeling die een tijdelijk visum voor verblijf gedurende een ononderbroken periode van vijf jaar heeft verkregen vóór de indiening van de een OEPASSING. De aanvrager moet niet zijn afwezig uit Kroatië langer dan 10 maanden.

Permanent verblijf kan ook worden verleend aan:

  • Buitenlanders die in het bezit zijn van een tijdelijke verblijfsvergunning zijn geweest gedurende een ononderbroken periode van drie jaar voor het indienen van de aanvraag en die de vluchtelingenstatus had gedurende ten minste 10 jaar.
  • Buitenlanders op tijdelijk verblijf, terug te keren in de Republiek Kroatië in overeenstemming met het Programma van Terugkeer en accommodatie van ontheemden, Vluchtelingen en verbannen personen.

Huwelijk met een Kroatische nationale of een vreemdeling die is permanent verblijf heeft toegekend in de Republiek Kroatië is geen reden voor de verwerving van een permanent visum voor verblijf.

In Naast de gebruikelijke vereiste documenten, moeten aanvragers voor permanent verblijf ook kennis van de Kroatische taal en cultuur aan te tonen door het passeren van een schriftelijk en mondeling examen.

Burgerschap

De Republiek Kroatië stelt dubbele nationaliteit. Echter, als u een dubbele nationaliteit, u wordt uitsluitend geacht een Kroatische burger, terwijl in Kroatië of vóór de autoriteiten van de Republiek Kroatië.

Kroatische staatsburgerschap kunnen worden verworven van herkomst, van geboorte op het grondgebied van de Republiek Kroatië, door naturalisatie, of volgens internationale verdragen. Een aanvraag is vereist, en meestal bestaat uit de volgende documenten:

  • Sollicitatiebrief
  • Vragenlijst
  • Curriculum vitae
  • Geboortecertificaat
  • Certificaat van burgerschap
  • Het Certificaat op Straffeloosheid door de bevoegde buitenlandse autoriteit van de staat waarvan de aanvrager burger en de staat waarin hij heeft permanente blijven, in origineel of in naar behoren gewaarmerkte fotokopie met vertaling naar de Kroatische taal, niet ouder dan 6 maanden
  • Geldig legitimatiebewijs, een gewaarmerkt afschrift
  • Administratieve vergoeding in het bedrag van 20,00 KN

voor de volledige regelgeving op het verwerven van de Kroatische nationaliteit, wordt verwezen naar de wet op de Kroatische burgerschap. Het is ook een goed idee om in contact te komen met de te komen Kroatische consulaat of de ambassade in uw land voor meer informatie over het proces.

Update 14/03/2016



Extra:

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis

Diensten Aanbevolen

Internationale Verhuizers

Wanneer u internationaal gaat verhuizen dan is dit een ingrijpende verandering. Veel zaken veranderen en je hebt wel een miljoen zaken waar je aan moet denken en die je moet regelen. Het zou mooi zijn wanneer in deze drukke periode een top verhuisbedrijf u tegen een eerlijke prijs, uw zorg uit handen neemt.

De internationale verhuizers in ons netwerk zijn specialisten in het verhuizen van uw meubels & bezittingen naar Zagreb en in de wereld.

Wanneer u het hieronder geplaatste contactformulier invuld kunt u tot wel 5 offerte aanvragen bij verschillende verhuisbvedrijven in één keer. Deze service is vanzelfsprekend geheel gratis en vrijblijvend en geeft u de gelegenheid om een verhuisbedrijf te vinden die geheel aansluit bij uw wensen en budget.



Heb je opmerkingen of commentaar over dit onderdeel? Voeg je commentaar toe.


Ga naar het Forum om meer te praten over paspoort en visum voor Zagreb, vertrek.


Vind meer definities en uitleg in de FAQ (Frequently Asked Questions).